Werk-privé balans, iedereen is ernaar op zoek. Maar hoe creëer je dat? 

 

Marlyse Voss, Sociaal psycholoog | Coach

Prioriteiten stellen in een maatschappij waarbij alles belangrijk is lijkt een onbegonnen klus. Veel prikkels, volle agenda’s en weinig tijd voor ontspanning. De behoefte van de huidige generatie springt gemakkelijk in het oog. Mindfulness, yoga, minimalistisch leven, stilte retraites en coaching. We doen er alles aan om dichterbij onszelf te komen. 

 

“Zaten er maar meer uren in een dag.” Het is een misvatting om te denken dat we hierbij gebaat  zouden zijn.  

Ondanks dat onze huidige weekinvulling schreeuwt om meer vrije tijd, gaan we steeds harder werken om aan alle verwachtingen te voldoen. Verstrikt geraakt in een paradox waarbij we geneigd zijn om te denken dat we tot rust komen als we maar hard genoeg werken. 

Ter illustratie het volgende voorbeeld. Het is een gegeven dat een groot deel van de werkende bevolking na de zomervakantie massaal naar een andere baan zoekt. De reden? Ze hebben simpelweg de tijd en afstand om na te denken over wat ze wel en niet willen. 

Veel van mijn cliënten ervaren dat het tijd is om bepaalde patronen eens kritisch te bekijken. Werk-privé balans is dan ook een veelbesproken thema. 

Het unieke concept van Greenmonkeys om op een relatief simpele wijze meer tijd voor belangrijke zaken te creëren is dan ook iets  dat ik vanuit mijn vakgebied alleen maar kan onderschrijven.

Marlyse Voss
Sociaal psycholoog | Coach bij VossCoaching 

Marlyse Voss biedt persoonlijke begeleiding met betrekking tot vraagstukken en problemen rondom loopbaan, persoonlijke ontwikkeling en werk-privé balans. Voor een nieuw project, MOMS, richt ze zich speciaal op moeders.
www.vosscoaching.nl