Arbeidsrechtelijke thema’s die werkgevers en werknemers bezighouden

Mijn naam is Martijn Colenbrander, woonachtig en kantoorhoudend in Dalfsen. Ik ben sinds 2002 werkzaam in het civiele recht met een sterke nadruk op het arbeidsrecht. Sinds 2009 werk ik als advocaat en sinds december 2015 vanuit mijn eigen kantoor. Ik sta zowel ondernemingen als particulieren bij. Wat onderscheidt mij van andere advocaten en -kantoren? Van mijn klanten krijg ik terug dat mijn enthousiasme, laagdrempeligheid en voorkeur voor de doelgerichte/praktische oplossing voor hen de reden is om voor mij te kiezen. In mijn privétijd besteed ik veel tijd aan hardlopen en de drive en prestatiedrang die ik daarvoor heb, zie ik ook terug in de manier waarop ik mijn klanten bijsta.

In mijn werk probeer ik de werknemer-cliënt altijd te laten nadenken over zijn eigen toekomst en roep hem op daar zelf regie te pakken. Als je verandering wilt, zul je daar toch echt zelf stappen in moeten ondernemen. Door je te oriënteren op ander werk, creëer je je voor jezelf in ieder geval een extra optie (naast je huidige baan). Het is dan aan jou om te beslissen welke functie – gelet op alle factoren – het beste bij je past. Maar je hebt in ieder geval een keuze.

Ik zie dit gedachtengoed ook terug bij Greenmonkeys en was vereerd dat zij mij benaderden om hun platform van enige arbeidsrechtelijke diepgang te voorzien. Zeker in het huidige tijdsbestek waarin de filedruk op de wegen toeneemt, net als de steeds verder vervagende lijn tussen werk- en privétijd, lijkt tijd steeds schaarser te worden. Als er vervolgens een platform wordt gelanceerd waarin de werknemer de mogelijkheid geboden wordt om een betere werk/privébalans te vinden (en waar bovendien het milieu bij gebaat is), dan draag ik daar graag mijn steentje aan bij.

Ik zal periodiek blogs plaatsen over arbeidsrechtelijke thema’s die werkgevers en werknemers bezighouden. Mocht u nadere informatie willen over een van deze onderwerpen of een ander arbeidsrechtelijk onderwerp toegelicht willen zien, dan hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet,

Martijn Colenbrander